Se men inte röra!

Idag mötte jag upp en tjej ifrån Lettland. Vi besökte Harrods och alla märkesbutiker däromkring och åkte sen till Oxford street för att traska omkring lite där också.

Vad kan jag säga om Harrods då? Ingenting speciellt. Se men inte röra. Tittade på en klänning, och sen på priset 2280 pund = 25000 svenska kronor. Det är ingenting jag blir imponerad av, kläderna kanske är snygga och du är nästan ensam om att ha plagget, men allvarligt talat så måste man ha alldeles för mycket pengar om man köper en klänning för 25000 kronor. Visst kanske man någon gång skulle vilja ha en märkesväska eller ett par märkesskor, men då skulle man ju köpa någonting klassiskt som sedan skulle fungera resten av livet.
Jag har en dröm om en svart DKNY väska i större modell med gulddetaljer. Det är ingen omöjlig dröm eftersom en sådan väska kostar ungefär 2500 kronor.
Nu vet jag inte vad jag ville få fram med det men det var roligt att se vad folk är villiga att lägga pengarna på. När jag och Silvia kom till "dekorationsavdelningen" men en massa glasfigurer för typ 80000 kronor ville vi gärna hålla ett avstånd på minst en meter. :)

Fika på Caffé Nero. Chailatte och en maffig chokladkaka
Dreamhandbag?
Skyltfönster
Riktigt julkänsla inne i butiken.
Jag utanför Harrods.
Såhär vacker är min hårfärg nu. Grå.

London Lördag

Idag åkte jag in till London själv för att shoppa lite på Primark. Var på jakt efter en vinterjacka och mössa,vantar, halsduk och underkläder. Och precis allt detta kom jag också hem med, plus en väska och en klänning. Sammetsleggingsen verkar ha försvunnit helt, iallafall i svart, för marinblå och vinröda finns det minsann men det vill jag ju inte ha. Pannbandet jag skulle köpa till Linda fanns inte heller, jag letade som en bäng. Jackan till Jossan fick jag tag på och den ska hon få när de kommer till london om mindre än tre veckor!

Jacka 25 £ / Mössa 6 £, Halsduk 4 £

Klänning 15 £ / Väska 6 £

Underkläder tot. 16 £ / Skinnhandskar 7 £

Fredag

Dagen har gått väldigt snabbt! Började dagen med att äta havregrynsgröt med rivet äpple och kanel. Detta ska bli min nya vana, inget tillsatt socker på morgonen. Sen gick jag och barnet ut på promenad som kanske var en aktiv promenad i 75 minuter och en lunkades och lekande promenad i 25 minuter.
Väl hemma var det dags för lunch, Jag ska börja med att dricka thé och äta knäcke vid detta klockslag. Sen sov barnet mellan 12.30-15.00. Då var det dags för mellis. Ny vana där med, fruktsallad. Sen slutade jag "jobba" och har lagt upp bilder på faseboken.
Till kvällen åt vi kinamat. Gott gott gott.

Nu ligger jag i sängen och laddar upp inför imorgon. Ska åka in till London själv och promenera runt och shoppa litegrann. Och jag kan säga att jag aldrig någonsin i hela mitt liv har shoppat så mycket som jag har gjort sen jag kom hit. Jag har shoppat för samma summa pengar, men aldrig så mycket kläder under en och samma månad. Men har man inte bott iväg såhär så förstår man nog inte att helgen e "frizonen" och då vill man åka iväg, shoppa och se någonting nytt. Att shoppa här gör ju att jag kommer se på mina plagg när jag kommer hem och minnas "den här köpte jag i london" Och sen när jag inte vet hur situationen blir när jag kommer hem, jag kommer kanske inte kunna shoppa på flera månader. :)

Bilder från Teneriffa 2006


Julklappsönskningar!

Om någon har tänkt att ge mig någonting över huvudtaget i julklapp så kan jag bara säga att det enda jag önskar mig är solkort på Active eller ansiktsbehandlingen Microdermabrasion-Hudslipning från Cissi´s Skin & Beauty.

Detta för att jag nu inte har solat på över en månad, vilket har gjort att alla mina röda ärr mm syns jättetydligt på den bleka hyn, och för att min hy har blivit ganska mycket bättre nu så skulle jag vilja slipa den ett par gånger för att få den mer jämn.

Så speciellt svårt är det inte att få mig glad i jul! (pengar till mat skulle vara bra också :))

28 oktober

Idag har jag mått bra! Yes. Men jag har inte kunnat göra någonting riktigt ansträngande eftersom jag inte har energi nog. Så jag och barnet tog idag en promenad till ett ställe och tittade på kaniner och sen till flowergarden och tittade på fiskar. Det brukar ta typ en timme från att man lämnar huset och kommer tillbaka men idag tog vi det lilla långsamma. Sen sov hon i typ två timmar och sen så tog vi en promenad vid hästarna, fram och tillbaka, fram och tillbaka, roande va? :)

Idag börjar det tre veckor långa raketsmällandet. Det är några saker dom ska fira, till att börja med halloween, sen var det nån indisk grej sen vet jag inte mer. Helt sjukt att man kan smälla upp så mycket pengar, donera till typ bröstcancerfonden (eftersom det är oktober) eller någonting annat istället!


Guernsey, Söndag.


På söndagen tog vi det lungt. Gick en promenad till affären och kollade lite på skrotbilar som kördes sönder på stranden. Sedan färgade vi mitt hår och det ska vi inte tala om. Sen tog vi en promenad till den andra stranden och sedan gick vi hem för att det blåste så mycket. På kvällen såg vi på X-factor, något program med Cheryl Cole, I form med Anna Anka och lyxfällan på tv3play. Lyxfällan kan nog vara något av det roligaste jag sett på länge och ni som inte har sett det, gå in på tv3play och kolla omedelbart.

Shoppinglist

Jag har gjort en lista på saker som jag vill köpa till mig själv under tiden jag är här i london och detta har kommit med på min lista än så länge.... det finns alltså så mycket mer men detta ska jag nog kunna få råd med. :)
  • En "finare" vinterjacka (duffel, päls etc.)
  • Sammetsleggings (finns på primark 5£)
  • Beiga Leggings från Zara
  • Hårfärg från Boots
  • Mössa/Halsduk/Vantar
  • Underkläder (från primark självklart, så jäkla billigt!)
  • Olika strumpbyxor/strumpor/sockar
Det var nog det. Sen skulle jag självklart vilja köpa de där "rumpskorna" och flera par vinterskor och klackar här eftersom det kostar typ halva priset om man jämför med hemma, men nu är det ju ett par hotellnätter och sen även julklappar som ska inhandlas också, och jag vill ju inte bara tänka på mig själv. :)

Guernsey, Lördag.


På lördagen när jag kom så åkte vi in till staden och gick omkring och kollade lite, så åt vi kinabuffé och handlade mat till tacos innan vi åkte hem till Jossan. Där drack vi en varsin bacardi breezer innan vi tog bussen in till stan. Var inne på två pubar och en nattklubb innan vi åkte hemåt igen. På ena puben var Woody!

Mot Guernsey

Nu ska jag bara platta håret och borsta tänderna, sen är det dags att sova. Ska se på Notting Hill i sängen också men det är nästan som att sova :)
Imorgon bitti bär det ju av mot Guernsey och jag har verkligen längtat efter att åka iväg dit. Yippiii.. Så efter helgen kommer det säkerligen en massa bilder!
Ha en trevlig helg mina vänner, vi hörs på måndag! XOxo som man skriver här!

Ledig

Idag fick jag vara lite ledig nu på förmiddagen eftersom att pappan varit iväg så ville han spendera tid med sitt barn, så jag har packat lite inför imorgon, fixat naglarna, och nu ligger jag i sängen och äter vindruvor. Får se om de kommer hem snart, sen ska ju hon sova middag och sen är ju dagen nästan slut. En sväng till parken kanske vi hinner med.
Jag ska sova klockan nio ikväll eftersom jag ska gå upp 5.30(!) och har bokat en buss ifrån Heathrow till Gatwick klockan 6.30. Hoppas dom har Mc donalds på gatwick för jag e sugen på en cheese och marsmilkshake. Mmmm!

En låt


Homedelivery

Sitter och väntar på matleveransen som ska komma mellan 15-17. De borde komma när som helst nu. Då ska jag äta vindruvor! mumsmums...

Present!


Värdpappan kom hem från Irland idag och hade med sig presenter till hela familjen och till mig. Elizabeth Ardens Eight Hour Cream som jag velat ha typ jämt för att alla säger att det ska vara så bra. Men det är ganska dyrt så det är inget jag skulle lägga pengarna på själv. Perfekt present och tack säger jag!

Hårfärg!

Någon av dessa färger ska jag försöka mig på hemma nästa vecka. Det lutar mest åt det jätteblonda och fungerar färgen jag köper så kommer det ju vara kanon eftersom hårfärg e så sjukt billigt här, man får tre förpackningar för 100 spänn på boots, det är mindre än en vanlig förpackning hemma i Sverige!
Fungerar det inte så kan jag ju bara lägga i en beige toning i håret så det blir lite mer naturligt, typ alá Sienna Miller. Just nu är utväxten odräglig och jag står inte ut mer. results next week!

20 oktober

vanlig vardag idag igen! Vi har varit på lekgruppen som vanligt på onsdagar, så förmiddagen gick snabbt. Sen sov hon till klockan halv tre och då gick vi på promenad i typ två timmar. Sen har jag bara ätit och suttit på rummet.
Någonting jag måste säga är att jag är riktigt stolt över mig själv att jag inte har köpt godis idag, eller jag har inte köpt godis sen i lördags och då var det dagen efter. Men jag har varit riktigt sugen på godis idag men hela tiden tänkt att jag verkligen inte borde!

Läsk som jag drack typ var och varannan dag har jag inte heller konsumerat något speciellt. Det känner jag dock inget sug efter men godiset är svårt att hålla sig borta ifrån. Något sött först när man blir sugen, och sen nåt lite fetare, typ ost och kex. Eller bara ost. Och kanske lite vin till det om det är helg.

Godis ost och vin på lördag Yeeey!!!

19 oktober

Idag är det tre veckor sen jag anlände, och exakt åtta veckor tills jag kommer hem!

I förmiddags var vi ute och promenerade i 90 minuter, vi gick förbi filminspelningsplatsen som är en film om andra världskriget, det såg jag på kläderna och "koncentrationslägret" dom hade byggt upp.. undrar om det är några kända skådisar med? Ska samla mod tills på torsdag att fråga va filmen heter :)

Nu hoppas jag att barnet vaknar snart så vi kan gå till lekparken för jag vet inte vad jag ska sysselsätta mig med fram tills dess. Dammsuga övervåningen ska jag nog hinna med direkt när hon vaknar också, heltäckningsmattor samlar damm!

Ikväll ska jag se till att ta mig till gymmet! det är snart en vecka sen jag var där, när det här kortet går ut ska jag inte förnya det, utan då ska jag se till att promenera med barnet 90 minuter typ 4 ggr i veckan istället, det är ju träning det också. :)

18 oktober

Om exakt en månad har jag Emma och Linda här och dagen efter anländer Josefine och Emelie ansluter sig också så ska vi ha en så jävla rolig helg i London. Jag har verkligen mycket att längta till och det är det som håller mig kvar här i vardagen. Hade inte Emelie funnits här när jag kom hade jag antagligen inte stannat så här länge ens en gång. Det finns verkligen inga andra au-pairer i det här området. Jättesynd tycker jag.
När Emma o Linda har kommit ska jag tvinga dom ut på en promenad på kvällen. Jag älskar att gå ut och gå, helst klockan nio på kvällen när det är mörkt och med musik i öronen och bara vara. Jag vågar inte det här. Och även om jag skulle våga så är inte området tillräckligt säkert. Den 15 december är det jag som promenerar Norrköping runt!

Badrum badrum


Jag vill göra om i badrummet hemma. Jag har ett litet och fyrkantigt badrum med badkar som tar väldigt mycket plats. Istället skulle jag vilja sätta in en dusch i ena hörnet, och ha en hylla i andra hörnet med typ handdukar.
Jag har tänkt mig typ sånt golv som på bild 1, och det vita kaklet som väggar. Det smala kaklet på bild två vill jag ha brevid handfatet och mellan toaletten och duschhörnet precis mitt emot varandra, men de får gärna vara i samma nyans som golvet självklart.
Duschhörnet tycker jag är fint och man ser inte igenom så tydligt. Svart badrumsinredning passar nog bättre än vit när det är vita väggar.

Så vill jag ha!

filminspelning

Jag hörde någonting om en filminspelning i black park, de har satt upp en massa grejer och spärrat av i parken. Kanske borde ta en promenad för att se om jag kan få syn på någon kändis? :)

Shopalot!!

Skipants £4 / 2-pack leggings £5  / Mjukisbyxor £5 - allt från Primark
Svarta höga converse! finally! £40. - Footlocker
Ballerinaskor £4 vardera - Primark
"vinterjacka" £9 - primark
BH £5, trosor £1.70 st. - Primark
Pannband £2 / hårspännen £1 / 2-pack vantar £1

Sen köpte jag lite julklappar så nu har jag börjat med det :) Sen hittade jag den mest perfekta jackan på primark som jag verkligen ville ha men den fanns inte i min storlek! det fanns i storlek 8-10, typ 20 stycken men de var för tajta på mig, man vill ju gärna få plats med en tjocktröja under. men jag ska hitta den nån annanstans!

Slough

Är det någon som sett Fifi and the flowertots? Snigeln i serien heter sluggsie och jag tycker det påminner om Slough som jag ska ta mig till idag, det finns ett shoppingcenter där som det tar typ 7-8 minuter att åka till så jag ska få skjuts innan barnet ska sova.
Idag är jag ute efter ett par svarta höga converse och en födelsedagspresent/julklapp till kevin, om jag inte hittar det så blir det nog nån julklapp till tvillingarna. Det är lätt att hitta julklappar till dom kan jag lova :)
Sen är det ju så att det inte är samma storlekar här, här går dom på ålderi plaggen och det kan ju va svårt när man ska köpa till kevin som är lång som en elvaåring och smal som en åttaåring, då passar märkeskläder bäst eftersom det oftast är bättre passform på dom än på HM. Ska kolla lite på Ebay Brand Outlet där man kan hitta oanvända märkeskläder som säljs billigare. Kanske kan va nåt!
Nu ska jag fixa iordning mig innan the family kommer hem igen.

London By Night

Igår åkte jag till Oxted för att träffa Emelie och de andra au-pair tjejerna. Jag hade jättebråttom när jag kom till victoriastationen och visste att varje gång jag åkt tåg till Oxted har vi åkt och kommit tillbaka till perrong 19. Inte den här gången! Jag sprang genom hela stationen och kikade bara upp mot avgångar gate 19 där det stod 19.02 - samtidigt som mitt tåg skulle gå. Jag hamnade på Gatwick. Det kom en kontrollant för att kolla biljetterna och jag visste att jag inte hade täckning på mitt kort för att åka till gatwick så jag fick ju panik, men han var jättesnäll o tog inget betalt för min resa eftersom jag hamnat så fel.
Åkte tillbaka till East Croydon och bytte till rätt tåg. Min resa från ena sidan av stan till andra sidan av stan tog alltså 2 timmar och 40 minuter.

Hemma hos Karoline drack vi lite cider och vin innan vi tog tåget in till London, som var en väldigt roligt resa. Två av tjejerna skulle gå på toaletten på tåget och råkar trycka in emergency istället för flush. Kontrollanten kommer tillbaka och frågar vem av oss som var den skyldige. Franska tjejen tog på sig skulden men sa också att i frankrike trycker man på emergency om man gjort nummer två. Vi fick också dispans att dricka vin på tåget, det var ju snällt, men det berodde nog också lite på den franska tjejens sätt att tala till kontrollanten. I'm your father! - så kan man tydligen säga till vem som helst i frankrike, i samma tonläge som han i starwars.

Vi kom iallafall fram till Leicester Square där vi gick till Zoo bar, fick gå förbi kön, fick rabatterat inträde och gratis shotbiljetter! Var där och dansade tills det stängde klockan halv fyra. Då tog vi en promenad förbi Picadilly Circus och sen vidare mot Victoria Station där vi fick sitta och vänta i en timme innan tågen började gå.
Kvart över sju imorse var jag hemma och då kan jag säga att sängen var skönare än någonsin!


Jag längtar!

Till nästa helg för då ska jag flyga till Jossan och vi ska festa, gå promenader och snacka skit och kolla runt vad guernsey har att erbjuda.
Till 18 November för då kommer Emma, Linda och Jossan komma till London så ska vi göra staden! två nätter på vandrarhem mitt i city! :)
Till 26 November för då kommer Putteplutt och spenderar helgen här!
Till 4 December för då kommer Pappa.
Till 14 December för då åker jag hem. Om exakt två månader idag!
Och förhoppningsvis kommer Maria ner en sväng någonstans också. Efter helgen på Guernsey har jag tre helt ensamna helger innan det blir liv i stugan.

Black Park


Black Park ligger typ en kvarts promenad ifrån mitt hus, men man måste passera två ganska trafikerade vägar för att komma dit så även om miljön är fantastisk så vill man inte gå dit för ofta. Här har flera filmer spelats in på grund av att den är så stor och för att pinewood studios ligger alldeles intill. För er som inte vet vad pinewood är så kan jag tala om att det är den näst största filmstudion efter universal studios.
Jag kan också säga att jag gått vilse precis varje gång jag gått dit! Varit tvungen att fråga efter vägen och vart jag är hela tiden. Jag tror kartan är dålig, för jag var duktig på orientering, och lokalsinne har jag också!

onsdag

Idag har vi besökt lekgruppen igen, inte lika mycket folk den här gången och det var skönt.
Men jag undrar just nu hur många svenska mammor som skulle avbryta ett barn som leker med fika? och det är ingen vanlig kanelbulle, utan brownies med glasyr och sockerkaka med glasyr och kakor i alla dess slag. Eftersom att barnen är ungefär fyra år när de börjar skolan här kan jag ju säga att ingen unge över tre år var där. Varför ens servera sånt? Kaffe och thé är väl en sak men resten är bara så onödigt, barnen ber ju inte om det så varför ge dom? Jag tror att sådant gör att barn blir mer gnälliga, inte vill sova, och får humörsvängningar eftersom blodsockret går upp och ner. Det barnet jag tar hand om äter inget tillsatt socker och det tycker jag är bra.

Jag har ju inte druckit läsk nu på två veckor och det är ju helt fantastiskt. Jag saknar det inte ens. Men jag är så otroligt sötsugen hela tiden! jag tror det sitter i psyket eftersom jag vet att jag klarar mig bra utan. och då har jag ju helgen att se fram emot ännu mer. helg = godis :)

Ikväll ska jag iallafall ta mig till gymmet. Ska cykla bort direkt när mamman kommer hem för jag vill inte va ute när det är mörkt. Hemma i Norrköping är det okej, men inte här. Grannen berättade att en farbror hade blivit "mugged"(roligt ord) av två svarta män på andra sidan gatan. Sen berätta hon också att en zigenare hade ringt på dörren och erbjudit sig att städa och fixa hennes baksida mm. Väldigt obehagligt, grannen hade då berättat att hon var minsann hemma heeeeela tiden!! zigenarna här är inte våldsamma som de man ser på efterlyst hemma i sverige, utan är mer ute efter din platt-tv i vardagsrummet.

nu ska jag se om barnet vaknar snart, vore konstigt annars för hon har sovit i snart tre timmar. ?


Fler bilder från London som jag stulit!


TOPSHOP

Fint från Topshop 78£ för jackan och 48£ för tröjan.

Helg 2 i England!

I fredags var jag och värdmamman på bio och såg Life as we know it och den var bra. Skönt att det inte är någon dålig översättning att sitta och läsa.

 

I lördags mötte jag upp Emelie och Maria på victoria station så tog vi en promenad förbi buckingham palace, promenerade sen genom st:regents park tills vi kom till big ben. Sen tog vi tunnelbanan till tower bridge och såg även den turistattraktionen. Sen ville Emelie åka buss till oxford street, något som hon senare ångrade! haha. Vi åkte för långt, bytte till en annan buss som inte gick ända fram, det tog jättelång tid men man fick ju se mycket påvägen! :) När vi väl kom dit så lämnade jag tjejerna och gick på stan själv, det är ganska skönt att kolla på kläder på egen hand eftersom det är så sjukt mycket folk inne i centrum så är det svårt att hålla reda på varandra och alla vill kolla på olika saker och gå till olika butiker.


Buckingham Palace / Fontänen utanför / Maria och Emelie


St James Park



Big Ben / Houses of Parliament



Tower Bridge


Uxbridge Station precis vid mig.


Idag cyklade jag in till Uxbridge och strosade runt i shoppingcentrumen här. Vet precis vad Noel och Denize ska få i julklapp och vad maria ska få i födelsedagspresent, Kevin e dock svårt (tips maria!)

Onyttig milkshake / Jag idag


Oså har jag ju självklart shoppat lite under helgen som varit, man skulle kunna tro att det är shoppingresa jag är på men icke!

Cardigan 11 £ - Primarkt / Cardigan 7 £ - Primarkt


Cardigan 9 £ - Primarkt / Bälte 1 £, 2 £ - Primarkt


Sockar 2 £ Primarkt / Hårband 1 £ - Primarkt


Ögonskugga, Solpuder, Läppglans = 5 £ för alla, Nagellack 3,5 £ - Boots

Lösögonfransar, 3pack hårspray, nagelstärkare, nagelbandscreme 1 £ styck - Poundland

Bokat och klart!

Nu har jag bokat och betalat min hemresa 14 december. Längtar verkligen tills dess men innan har jag massor att göra!
Jag har också bokat och betalat en weekend till Guernsey! 23-25 oktober, åker tidigt på morgonen på lördagen och sent på kvällen på måndagen så det blir tre hela dagar med Josefine.


Paradisö ????

7 Oktober

Tänkte att jag skulle nämna några skillnader som jag har stött på mellan England och Sverige.
  • Många familjer beställer mat på internet och får det hemlevererat till dörren 1-7ggr i veckan. Den familjen jag är hos får matleverans 1 gång i veckan och allting är ekologiskt. Smidigt om man har ett stressigt liv eller har småbarn som inte gillar att handla.
  • Alla är så otroligt öppna och sociala här! hemma i Norrköping skulle inte personen som sitter brevid mig på spårvagnen säga  god bless you för att jag spiller ut mitt kaffe över hela mig. Här gör folk det. (jag vet dock inte om jag tycker att en främling ska säga att gud ska välsigna mig? ) Men tanken var säkert god.
  • Standarden på toaletter - HERREGUD vilka äckliga toaletter jag har besökt i detta land!
  • Vet ni därhemma i Sverige att det kostar 10 000:- i månaden att ha sitt barn på ett "dagis" här... sinnessjukt.
  • Varenda Engelskt hem jag besökt har haft en heltäckningsmatta.
  • Det regnar faktiskt inte så mycket här som vi Svenskar kanske tror. Klimatet e ganska likt det Svenska förutom att det aldrig blir riktigt kallt eller minusgrader..

Nu dör mitt datorbatteri! Godnatt!

Vad jag vill göra innan jag lämnar London!

♥ Notting Hill - done! (men jag vill dit igen!)
♥ Buckingham Palace - done!
♥ Tower of London - done!
♥ Hyde Park
♥ Big Ben - done!
♥ Westminister Abbey
♥ Houses of Parliament - done!
♥ St. Pauls Cathedral
♥ Picadilly Circus - done!
♥ Kensington Palace
♥ Tower bridges - done!
♥ London Eye
♥ Madame Tussaud´s
♥ Camden market
♥ Covent Garden market - done! 


Här bor jag!

Framsida / Baksida
Kök / Matrum

Vardagsrum

Övervåningen - Mitt rum direkt till höger, liten garderob, föräldrarnas sovrum, badrum - bakom är barnets rum.






Naturen häromkring e fin, den här ängen går jag förbi nästan varje dag och ibland är hästarna ute på ängen och ibland står dom precis vid staketet.


1 vecka

Idag var det en vecka sedan jag kom hit och det har gått fort, samtidigt som det känns som jag varit här längre än så.
Idag fick jag sovmorgon till kl 10. Så dagen har gått väldigt fort, vi började med att leka inomhus lite grann tills det blev dags för lunch, sen sov hon till kl 13.45, då åt vi lite frukt och sedan gick vi till Iver som ligger en bit härifrån och lekte i en lekpark, kom inte hem igen föränn klockan var fem och då var det dags för middag, jag gjorde tortillini i tomatsås och det blev skitgott! sen kollade vi lite på 5 myror är fler än 4 elefanter innan hennes mamma kom hem.

Nu har jag duschat och sett på 90210, ska se ett avsnitt av gossip girl innan jag somnar. Har haft riktigt ont i huvudet nu på kvällen.

Mitt rum!

Idag fick jag jobba lite extra, värdmamman skulle på kurs inne i london och eftersom tunnelbanorna strejkade idag så fick värdpappan skjutsa henne till Heathrow där hon hade fått boka buss. Så jag började redan vid halv sju istället för sju.
Vi har varit på Parent & Childgroup där mitt gym ligger hela förmiddagen tills det var dags att gå hem och äta lite lunch. Efter lunch sover barnet i ungefär två timmar och just idag ställde jag upp och gjorde hemmagjorda köttbullar potatis och gräddsås medans hon sov. När hon vaknade gick vi till lekparken och sen lekte vi ute tills det var dags för middag. Sen slutade jag klockan halv sex istället för halv fem för att värdpappan jobbade och värdmammans kurs höll på till klockan sju.

Direkt när jag slutade cyklade jag till gymmet. Blev lite besviken på att Zumba och de andra klasserna inte ingår i mitt kort utan jag måste betala 5£ extra varje gång jag vill gå.... det går ju inte för sig, jag har ju redan betalt 500:- för en månad.
Så jag körde gym istället, 30 minuter på bandet och sen styrka. Träningsvärken i ljumskarna har hållt i sig sedan i torsdags då jag körde sist, det fick jag känna när vi rände runt i tunnelbanestationerna och alla dess trappor.

Mitt rum och min garderob. Det får nog plats en madrass brevid sängen för er som hade tänkt hälsa på :)


LONDON

Nu ska jag berätta om den roligaste helgen på länge! Igår morse tog jag tunnelbanan alldeles själv och bytte två gånger för att komma till Notting Hill gate. Där mötte jag Emelie, vi promenerade runt och gick till den populära marknaden, och jag vet inte vart jag ska börja men så mycket fina saker! Jag höll dock ganska hårt i pengarna eftersom jag ville se primarkt först. Men Hunterstövlar och Converse e asbilligt här!!!! När vi hade gått igenom det viktigaste tog vi tunnelbanan till Picadilly  Circus men eftersom vi va ute efter shopping så åkte vi till oxford street. När vi stressat omkring ett tag tog vi tunnelbanan till victoriastationen och SPRANG sedan genom allt för att hinna med tåget till Oxted.
Framme i Oxted beställde vi mat på en kinarestaurang och tog med hem till Emelie och åt, där var även Maria som också är aupair i Emelies familj, och Monica. Sen kom det en dansk och en tysk tjej dit, och vi drack ett varsit glas vin innan vi gick vidare till en pub i närheten. Till puben kom det ett gäng fler aupairer och det var trevligt. Och engelsk pub är kanon, vilken stämning, alla är så trevliga och sista kvarten var det allsång för hela slanten för engelsmännen.

Sen gick vi hem och sov hos Emelie och jag kan säga att jag sovit i den skönaste sängen på¨länge! så jävla underbar, en sån vill jag ha när jag köper ny :) (men eftersom de bor i oxted så är det säkert att det inte är en ikeasäng utan säkert en väldiiiiiigt dyr sådan)
Idag har vi varit i Croydon och shoppat, det blev ett par timmar men vid kvart över fyra var jag tvungen att röra mig hemåt, för kl 18.30 drog en tunnelbanestrejk igång och varar tills imorgon kväll = ca 2 miljoner arga londonbor imorgon. Nu kommer lite bilder på min shopping... (sånt jag vill se i andra bloggar så därför gör jag likadant)


And some shoppiiiing!

Oversize Tshirt - Gap 7£                Linne med pärlor - Primark 4£

Tröja med axeldetaljer - Primark 13 £

Tröja med pärlor - Primark 13 £

Basiclinnen och svarta leggings - Primark 1,5 £ och 3 £

Shampoo och balsam för blondiner, nailpolish och adapter - Poundland 1 £ styck.

GOOOOODIS - Poundland 1 £ styck.

Det var det. Primark och Poundland gillar jag :) Men ingenting är speciellt dyrt. Om man inte letar efter märken, men det är också billigare här!

Day three

Igår kväll kom värdmammans föräldrar hit på besök och ska stanna tills på söndag. Så det är fullt hus!
Idag har vi promenerat bort till garden center som är typ en alltialloaffär, de har massor med blommor, fina lådor och ljus och inredningsgrejer i antik stil som jag älskar. Köpte lite "skrapbooking" så jag har gjort några vykort till mina älsklingar där hemma! Sen har vi inte gjort så mycket mer eftersom det verkligen har regnat precis hela dagen.

Jag hade tänkt att träna ikväll med, men idol lockade mera. Kollar på repriserna på tv 4 play. Och jag känner själv att jag kommer undan med det. För JAG har inte ätit något godis, druckit någon läsk, ätit någonting med socker i eller fett. Jag kan alltså säga att jag ligger i sängen med en vattenflaska och tuggummin. Herregud! det har gått fem dagar sen någonting onyttigt över huvudtaget.

Men jag kan ju vara ärlig och säga att jag faktiskt inte sett någon matbutik i närheten. Inte för att jag varit ute och letat något speciellt men i området finns det inte så mycket att se. (de på gymmet igår trodde det var ett skämt att jag valt att åka till Iver Heath för att jobba som aupair, jag kommer ju från Sverige)

Imorgon ska jag möta Emelie vid halv elva tiden inne i Notting Hill. Måste prata med henne om massor och min framtida vistelse här i England. Jag har fortfarande hemlängtan som tränger sig på när jag minst anar det. Jag kan sitta och äta mat och nästan börja gråta vid tanken att jag inte kan träffa barnen när jag vill, eller som idag när jag bytte blöja på barnet började jag tänka hur det skulle vara om jag bodde i Norrköping och hade min egna familj (det var mysigt i tanken) men jag ska inte ha egna barn, så oroa er inte! Men Emelie ska ta med mig på en au-pair träff i området där hon bor imorgon kväll om det finns någon tunnelbana från stan som går hem till mig så sent på kvällen, men det ordnar sig.

Notting Hill (portobello road) icke marknad / marknad

RSS 2.0