måndag

idag har jag tränat lite i gymmet, sprang milen som vanligt och sen gick jag och solade.

så har jag varit och handlat mat, så nu e kylen och frysen fyllda! vad har jag mer gjort då... jo jag har bakat bröd! för första gången i mitt liv, och det blev några slags fullkornsfrallor, tänkte smaka en senare och se om de blev godkända, men det tror jag nog. :)

nu ska jag strax måla naglarna, platta håret och förbereda mig mentalt inför min första arbetsdag imorgon, spännande!!!

måndag

idag har jag tränat lite i gymmet, sprang milen som vanligt och sen gick jag och solade.

så har jag varit och handlat mat, så nu e kylen och frysen fyllda! vad har jag mer gjort då... jo jag har bakat bröd! för första gången i mitt liv, och det blev några slags fullkornsfrallor, tänkte smaka en senare och se om de blev godkända, men det tror jag nog. :)

nu ska jag strax måla naglarna, platta håret och förbereda mig mentalt inför min första arbetsdag imorgon, spännande!!!

Wishlist



Detta önskar jag mig när jag fyller år om två veckor, allt är ifrån HM! Och om någon av mina nära och kära känner att de vill ge mig någonting av detta så skriver jag storlekar här nedanför :)

Bikiniöverdel strl 38, underdel strl 36, linnen strl S eller M, Cardigan strl M.  Thank YOU!

fredag

igår blev det både finspångs badhus med barnen och bio med pappa. jag tror det är saltvatten i bassängerna där? det smakade riktigt äckligt när vattnet kom på läpparna iallafall. Denize är ett riktigt blötdjur och absolut inte rädd för att göra sig illa, hon hoppade både från trampolinen och hopptornet och var nog den minsta i kön. Kevin är mer försiktig men tycker nog mest om att hoppa och simma i äventyrsbadet. Noel gillar bubbelpoolen bäst om han inte åker vattenrutchkana.

idag har jag fått det glädjande samtalet och nu kan jag berätta att jag börjar arbeta som löneadministratör den 1 mars. hur bra är inte det? jag är så sjukt glad och för att fira detta ska jag ner på stan och kolla in monki-rean och hitta mig ett par tights.

I eftermiddag ska jag träna och sola och kanske även lägga i en toning i håret eftersom nästan all färg runnit ur från första gången.

nu ska jag skicka iväg ett sms till josefine och be henne komma in på skype, det var så längessen vi pratade, typ 4 dar!

torsdag

Idag har jag haft intro igen mellan 7-10, direkt efteråt åkte jag till ÖB och köpte lite nödvändigheter, bland annat nya lampor till badrummet som går stup i kvarten!! så irriterande.
Nu ska jag ner i gymmet och springa lite på bandet innan klockan blir för mycket. Vad som händer i eftermiddag är inte helt bestämt än, vi får väl se helt enkelt!


onsdag

Så jäkla skönt det är att komma upp tidigt på morgonen och komma iväg. Idag har jag haft introduktion mellan 7-10, sen lämnade jag några papper på kontoret, tog bussen hem, lagade mat och åt.
Nu har jag precis ringt lite samtal och checkat av allt på min "to do - list" förutom träning och disk. Borde ta tag i disken nu omedelbart och sen svira om till träningskläder och gå ner i gymmet, men vi får väl se... kan hända att jag skjuter upp det någon timme för vilken jäkla matkoma jag har hamnat i just nu, vill sova.

Idag är jag iallafall väldigt positiv till framtiden, allt kommer att lösa sig och bli bra, det kommer bara att ta lite tid!

Tisdag

Idag har jag börjat med brevidgång på ett ställe så där befann jag mig ett par timmar i förmiddags, sen gick jag förbi kontoret en sväng och fixade med lite papper.
Efter det kom linda och hämtade upp mig så följde jag med henne för att träffa hennes kompis viktoria och fikade på en varsin semla.

När jag kom hem så åt jag lite mat och sen gick jag ner i gymmet för att avverka milen som vanligt :) Borde kanske öka distansen och utmana mig själv och köra 1,5 mil? Känns som att den där dagliga milen gör detsamma just nu för jag märker ingen skillnad på kroppen alls. Men det tar väl sin lilla tid!

Nu ska jag lägga mig i ett bad, lägga en ansiktsmask och sen spendera resten av kvällen framför teven. 5.15 ringer klockan imorgon bitti.

Måndag

Gick upp klockan halv tio, avverkade milen på bandet, åt frukost, duschade, kollade på DH och stylisterna, åt mat, kollade in big brother...
ännu en dag i arbetslöshetens tecken.

Måste bara tala om också att jag hade så sjukt kul i lördags!! kan inte minnas när jag hade så roligt både på förfesten och ute på krogen! Emma och jag som absolut INTE skulle gå ut gjorde det, endast för att vi fick fribiljetter till Puls, och skjuts ner dit. Toppenkväll! fem av fem toasters! Det behöves i min annars så tråkiga vardag! :)

Hållsmärta

Symtomet hållsmärta är vanligen beläget på vänster sida (jämför mjälthugg, eng. ”side stitch”). Detta tillstånd är klart träningsrelaterat och förekommer oftare i början av en träningsperiod och vid intensiv träning. Tillståndet har ingen definierad etiologi. Vanligen ger det vika med ökad träningsmängd och är ingen anledning till att avstå från fysisk träning (12).


http://www.svenskidrottsmedicin.se/fyss/artiklar/magt.html

 

Ingen vet säkert vad håll är och exakt vilken funktion den har för kroppen. Håll kan sitta på olika ställen i bröstkorgen och magen. Man vet att den har att göra med genomblödningen av muskulatur och inre organ i bröstkorg och buk. Benägenheten att få håll påverkas till viss del av hur lång tid det gått sedan senaste måltid. Delvis har det att göra med hur van man är vid att anstränga sig kort tid efter man ätit. Man kan alltså träna bort benägenhet att få håll. Man kan också öva upp en teknik att andas och slappna av där hållsmärtan sitter. Då klingar smärtan av trots att träningspasset fortsätter. Generella råd till den som lider av håll vid träning är:


1. Välj en lättsmält måltid innan träningspasset. Det är bättre att äta och dricka stora mängder efter träningen om man är väldigt känslig för håll.


2. Lägg upp passet så att du får en rejäl, långsam uppvärmning. I slutet av träningspasset kan du stegra intensiteten, då är risken för håll mindre.


3. Om hållsmärtan kommer smygande, minska tempot något och andas lugnt med magen. Fokusera på utandning.


I ditt fall finns kanske någon dold ledtråd till varför hållsmärtan plötsligt dykt upp. Tränar du vid någon annan tidpunkt på dagen? Har du haft ett uppehåll så kroppen hunnit bli ovan vid träningsrutinen? Har du varit sjuk nyligen? Har du ändrat kostens innehåll? Hållsmärta inte är farligt. Den ska inte behandlas eller medicineras bort. Det är någon slags signal att kroppen inte riktigt hunnit slå över blodcirkulationen från matsmältning till muskelarbete. Vad håll beror på är svårt att besvara, men din andra fråga om det kommer försvinna är lätt: Ge dig inte, fortsätt träna på samma sätt, så blir du av med problemet.


http://www.fitness-magazine.com/index.php?option=com_content&view=article&id=349:jag-far-hall-naer-jag-springer&catid=35:idrotsskador&Itemid=48




Detta är vad jag har hittat om hållsmärta. Det jag har fått nu de senaste gångerna jag sprungit på löpbandet, men idag fick jag det även när jag var ute och promenerade, ca tre timmar efter att jag åt mat... kooonstigt.

Trött tjej

Hade ställt klockan på åtta imorse men det var väldigt svårt att ta sig upp, klockan hann bli halv elva innan jag var nere i gymmet men det kändes just då som jag lika bra kunde struntat i att gå ner för att jag var så trött.

Har gjort ett litet träningsschema över vad jag ska hinna med den här veckan och det ser ut såhär:

5 mil promenad/spring, 100 benböj, 100 utfall, 200 situps, 100 rumplyft, 100 rygglyft och 3 olika övningar med hantlarna 10 ggr. 

Eftersom jag inte har nåt träningskort än så blir det mycket tid på bandet, borde börja köra lite mer på crosstrainern men jag tycker det är så mycket tråkigare så det här får duga, ska höja tempot/repetitioner varje vecka tänkte jag.

Nu har jag lasagne i ugnen och tänkte hoppa in i duschen, har väl en massa att göra så jag får ta tag i det efteråt.

Målet..

hade som måla att gå ner 4 kg tills idag, tyvärr klarade jag inte det utan exakt -3 blev det. Men jag surar inte för det, det är 0,5kg i veckan och det betyder ju att jag gjort någonting rätt.
NU ska jag ner i gymmet och springa milen. Då har jag avklarat även 5 mil denna vecka.


Notis till mig själv: Mitt nästa mål är att gå ner 2 kg till den 13 mars, då jag fyller år. det är exakt 4 veckor. Klarar jag det har jag kommit en tredjedel fram till mitt slutmål. Vi får väl se :)

Efter regn kommer solsken!

Imorgon ska jag jobba ett par timmar som  personlig assistent, nästa vecka får jag veta mina arbetsuppgifter på ett kontor. Livet kan ta en oväntad och positiv rikting och efter dessa tråkiga veckor som arbetslös är jag mer än bara sugen på att få ge mig ut i arbetslivet igen!

TRÖTT&SEG

Om man verkligen inte orkar träna fast man vill, betyder det då att man kanske borde låta bli? Helt trött i kroppen och känner mig tjock i halsen och näsan, men  inte sjuk.
Funderar på att trotsa vädret, gå ut och gå en promenad för att sen bara köra lite hemmaspa med ett varmt bad och ansiktsmask sen. Då brukar man ju må så mycket bättre. Tror nog att vi kör på det. Ut i snöovädret!


Promenad

Igår var Emma och jag ute på en liten promenad. Vi kollade in fina hus uppe på söder och fantiserade om våra framtida lägenheter med takvåning och bubbelbad i badrummet. Helt plötsligt ser vi någon vi känner igen i en lägenhet och emma drar iväg ett sms... vi kunde ju inte gå därifrån föränn vi fått ett svar. Båda fick samma känsla omedelbart och vi påmindes om en tid för sju år sedan, ni som inte vet borde inte veta och där sätter vi punkt. Men ändå var vi tvugna att gå förbi en viss trappuppgång för att försäkra oss om att vi HAR gjort bort oss ett par gånger. haha.

Promenaden blev ganska kort för sen hade vi bråttom till solochmotion för att sola och där kommer jag på, damn.. inte rätt trosor för att sola solarium kanske, mormorstrosor med hög midja lixom.fick oss ett litet gott skratt iallafall.

Sen gick vi hem till Emma för att hämta mina grejer, och jag kan verkligen inte låta bli att ta tag i emmas smalben om hon går framför mig i trappan (bara för att det är det värsta hon vet). det är lika kul varje gång och jag kissar nästan på mig när jag ser hennes reaktion, lika chockad jämt. :)

När det gäller Emma så har jag alltid varit den där elaka som vill skrämmas. Jämt. Emma tog alltd lång tid på sig när vi skulle mötas medans jag var ganska snabb så på vägen så tittade jag ut lite bra "gömställen" där jag kunde filura tills hon gick förbi och sen flyga på henne.

Någonting annat med mig och Emma är att vi båda iallafall när vi var små, var så jävla envisa att vi nästan alltid började bråka, på riktigt. I dalsland skulle vi klura ut den närmsta vägen hem till min fasters hus. Jag ville gå den vägen vi alltid går medans emma ville gå en annan.. vi tjurade ända tills pappa åkte ut och letade efter oss för att vi inte hade kommit hem. Vi satt i ett varsitt hörn av gatan. haha. Ibland kan jag nästan vika mig av skratt bara för att jag kommer på så konstiga saker vi gjort, frågat om vi fått låna toaletten (lite varstans, pizzerior, hemma hos folk mm.), frågat om PLÅSTER, ringt till personer vi inte borde ringa till, spelat in en video... listan kan göras lång. Men vårat första gemensamma intresse växte väl fram när vi gick i sexan och emma visade mig vart en IFK spelare bodde.

Nu borde jag sätta punkt och hade lunarstorm funnits kvar kanske jag hade haft lite bilder från den här tiden, men nu ska vi väl vara glada att det inte finns.

ps. var det coolt att skriva att man hade msn på sin lunarprofil när man var 13 år? - jag tror det ds.

fem dagar kvar

Nu är jag mitt inne i gossip girl och har nyss sett på 90210 som varje tisdag. Innan det var jag nere i gymmet och körde 15 minuter på crosstrainern och sen 1 mil på löpbandet så nu är jag helt färdig.

Har lite panik inför min vägning på söndag, jag hade som mål att gå ner 4 kilo på 6 veckor men tror inte att jag har uppnått det resultatet, om jag har tur så kanske det visar ett minus på 3 kilo. Men iallafall, ett minus är ett minus och det är ett steg i rätt riktning.. Jag har ju faktiskt tränat väldigt mycket de här 6 veckorna och tagit mig längre än 20 mil på löpbandet så även om det inte syns på kroppen än så känns det...

En GLAD uppdatering igen!!!

5 Januari = 6,89 km/h   6 Februari = 8,84 km/h


Ser ni skillnaden på tiden?? 19 minuter typ!! Nästa mål är en mil under 65 minuter.... dit borde jag ha kommit 7 mars då? :)

Long time, no see

Idag har varit en bra dag, när jag vaknade var det mulet ute men så fort jag klev upp så tittade solen fram. Gick en Powerwalk i 60 minuter och tittade in på active och blev en nyans brunare.
Kom hem, åt lunch, blev rastlös, gick ner i gymmet och sprang i 30 minuter.

Nu sitter jag här vid datan som vanligt.... väntar på att putte ska sluta jobbet, sen ska vi ut till Krokek!



Kolla vilka fina kläder som kommer in på HM i april!! Conscious Collection... Klänningen vill jag ha på bröllopet i sommar!

Man blir mycket mer inspirerad att träna när man kan sätta upp mål och bestämma en massa gamla kläder som man ska komma i efter ett visst datum... :)

RSS 2.0