Kanel

Idag blir de en dag med bara vila! Har varit och storhandlat med pappsen och nu sitter jag och äter kanelknäcke. Det är så gott!!! Jag skulle kunna ha kanel på allt, gröt, pannkakor,thésmak. You name it, Mmm.

Ska snart på bort till solariet och få lite färg, senare i eftermiddag ska jag träffa Emma och gå på promenad och laga tacos... jag ska ha med mig efterrätt men  det är en hemlis vad det blir :)


Nya träningskläder!



Idag kom putte hem med ett par nya träningsbyxor och ett träningslinne till mig för att jag kämpar på med träningen varje dag!
Gick ut och gick en powerwalk nu på kvällen och benen blir som isblock... Sen blev jag peppad av deltagarna i biggest looser som är så jävla duktiga.

GAAAAH!



Fyfan vad jag är glad!
Idag gick jag ner i gymmet och hade som mål att kunna springa 10 minuter i sträck... vet ni vad? Jag sprang i 30 minuter!!! Hastigheten var 9.0 km/h och det var alldeles lagom, förut har jag sprungit på 11.0 km/h och då orkar jag bara i ett par minuter. Alltså klarade jag av att springa 4,5 km. Jag är så jävla stolt över mig själv, och den där milen känns inte lika avlägsen längre.

Men det finns ett problem, jag skulle behöva bättre strumpor som andas för anledningen till att jag stannar nu är för att mina fötter svider så jävla dant av fotsvett! snuskigt men sant.

Milen here i come!


Jag ger upp!

Nae, ingen jäkla måltidsersättningsbantning blir det här, klarade 1 dag, men man får en riktigt snuskig smak i munnen av att inte tugga på nåt!

Så idag började jag med en ny metod. Lite mat men ofta. Har läst en hel del bloggar idag om just viktminskning och träning för att lära mig lite mer och alla kör på olika metoder, GI, LCHF mm.. Jag skulle nog aldrig kunna utesluta någonting en längre period. Men någonting som jag tror fungerar för mig är att räkna kalorier och hålla koll på att jag inte får i mig för mycket.

Jag ska väl försöka hålla koll på det jag stoppar i mig hädanefter och träna. Idag har jag avverkat 1,2 mil. först 6,5 km på bandet och lite styrka på det och sen även en promenad på 1 timme på kvällen.

Vi får väl se vad morgondagen har att erbjuda... 19 dagar kvar tills min "invägning" äger rum. Hoppas jag klarar mitt mål.

I form för livet!

Idag började en ny utmaning. Måltidsersättningsveckan. Vi får se hur det kommer gå men jag tror nog att det ska gå bra, jag är ju fast besluten om att klara 5 dagar i rad på flytande föda.

En dag kommer se ut i princip såhär:

Frukost: Måltidsersättning, vatten, kaffe
Lunch: Proteindrink
Mellis: Måltidsersättning, vatten, kaffe/thé
Middag: Kalorisnål soppa
Kväll: Thé, vatten
,

Anledningen till att jag ska dricka en proteindrink är för att jag antagligen kommer att träna efter frukost, innan lunch och jag tror att det kan behövas lite återhämtning efteråt.

Utvärdering på lördag! :)


Vitt och fint!



Jag är otroligt rastlös. = jag vill fixa allt som är trasigt i min lägenhet med en gång men jag har varken råd eller kunskaperna.

För det första så känns det som att allting är trasigt och det löser sig ju inte självt, handfat, fläkt osv. Och sen har vi den komfortabla biten. Jag hatar mitt badrum mest i hela världen. Jag hatar att jag inte har målat klart i taket varken i hallen eller sovalkoven, jag hatar att allt är slarvigt och amatörgjort. Jag hatar golven i hallen sovalkoven och köket.

Allting skulle kunna fixas iordning ganska billigt. iallafall det i sovalkoven och köket, Jag kan dra över 2-3 lager målarfärg i taket utan problem. Det här golvet skulle kanske gå på en tusenlapp och resten går ju att fixa också vartefter. Men just nu känner jag bara att jag vill kräkas på allt som finns i min lägenhet. allt!

Semla!!!


I förmiddags var maria här och vi körde på som vanligt, en mil betades av och jag var så sjukt trött efteråt! Sen kom Linda och hämtade upp mig och vi åkte till Maxi och traskade runt och åt årets första semla.

Sen jag har kommit hem har jag inte gjort många knop, sökt jobb och druckit thé typ och det ska jag fortsätta göra resten av kvällen.

Rise and Shine!

Ny vecka och nya tag som man brukar säga.
Idag har jag besökt arbetsförmedlingen ännu en gång. Så mycket smartare av det blev jag väl inte, men nu är alla meriter verifierade och det såg bra ut sa min handledare denna gång som var väldigt trevlig. Jag har mycket arbetslivserfarenhet för att vara såpass ung och mitt halvår i England var väldigt meriterande tyckte hon. Jag hoppas de som får mina ansökningar tycker likadant.

Sökte ett jobb direkt när jag kom hem medans jag hade humöret uppe efter alla positiva ord. Det är ju mest sommarjobb som finns att söka just nu och jag får väl se fram emot det, sommaren och förhoppningsvis ett jobb då.

Har även fått mina kassakort som jag har börjat fylla i, trodde inte det skulle gå så fort som det har gjort och det är ju en positiv överraskning. Jag hoppas nu innerligt att det inte är en massa papper som behöver kompletteras utan att det ska fortsätta att gå snabbt och vara smidigt.

Snart kommer Maria och då ska vi träna i gymmet. Nya tag där med kan jag lova, nu är det dags att öka en växel!! Time to RUN ! Jag ska kunna springa 5 km i sträck innan våren är över!


Viktnojja!

För fyra år sedan var jag besatt av att väga mig, jag vägde mig säkert 4-5 gånger om dagen och åt därefter, hade jag gått upp något hekto så var det ett extrapass på friskis som gällde eller en promenad på kvällen efter ett träningspass. Jag gick på minst sju gympapass i veckan och mådde skitdåligt om jag hoppade över en dag.

När jag fyllde 18 år och började ränna på krogen var jag ändå på plats 11.00 på lördagsmorgonen för att förbränna det jag hällt i mig dagen innan.
Men sen träffade jag Putte och det jag åstadkommit på ett halvår rann ut i sanden. Jag introduducerades för en helt ny livsstil som aldrig existerat i mitt liv tidigare, läsk på vardagar, pizzakvällar mm. De där "flytta hemifrån-kilona" smög sig på ganska snabbt och inom loppet av ett år hade jag gått upp över 10 kg. Jag var absolut inte nöjd med det och började träna men aldrig lika mycket som innan..

Åren gick och sommaren 2009, alltså två år efter att jag börjat lägga på mig hade jag gått upp ungefär 20 kg. Då försökte jag och började att tänka på vad jag åt och försökte med diverse "bantningsförsök" men än har inget fungerat förutom att jag stått still på ungefär samma vikt som då.

Nu så har jag två nära vänner som har gått ner 10-15 kg med hjälp av viktväktarna och skulle jag ha råd med ett medlemsskap så skulle jag inte vara sen med att gå med. Jag har ju sett bevis på att det fungerar och att det går att leva och ha en bra livsstil med vv utan att behöva svälta sig själv. Så den dagen jag har råd ska jag absolut gå med i vv. Men fram tills dess så får jag försöka äta nyttigt och träna så mycket som möjligt på egen hand även om det är svårt.

VS!-->

Resemässa och brand i köket

Idag har jag och min far varit i louis de geer hallen och kollat på resemontrar och lyssnat på ett företag som bland annat specialiserar sig på sydafrika.

Jag vill ut och upptäcka världen, jag är så jäkla sugen!! skulle bara behöva ett jobb som skulle tillåta 50 timmars veckor eller någonting så man kan spara ihop en massa pengar och åka iväg ett bra jäkla tag!

Häromdan träffade jag Daniella, vi gick på stan en sväng, åt mc donalds och gick sen hem till henne och gjorde en massa matlådor och drack Chailatte och såg på TV.

Dagen innan detta började det att brinna hemma hos mig. Min köksfläkt har varit knasig ett bra jäkla tag men nu fick den kortslutning och kontakten började att brinna, jag fick totalpanik och ville hälla vatten medans putte blev tokig på mig. Konstigt hur man hinner reagera när det hela var över på 10 sekunder.
Någon säkring i lägenheten gick dock inte vilket vi blev lite chockade över, men istället hade en säkring i källaren gått så pappa kom hit och löste problemet åt oss eftersom både spis och kylskåp la av efter denna händelse.

Ingen kom till skada som tur var!!


Grey sky

Idag gick jag upp supertidigt, halv åtta närmare bestämt. Har ätit upp min gröt och druckit upp mitt kaffe och målat naglarna nu på morgonen och ska alldeles strax börja ringa lite samtal och fixa lite saker på internet.

När jag är klar med detta ska jag ner i gymmet och träna innan jag börjar söka lite jobb. That´s my day!


Feeling Good!

1 mil och 750 förbrända kalorier senare...

Nu sitter jag här med en tallrik pasta och pastasås och funderar på vad jag ska göra idag. Ska ta en dusch först och främst och sen ringa ett par samtal. Efter det kanske det blir en sväng ner till arbetsförmedlingen så jag kan ta reda på mitt användarnamn (mailadress) och lösenord, har ju inte varit aktiv på den sidan sen jag tog studenten och det är ju ändå 2,5 år sen.

7 km!

idag har maria varit här och tränat med mig. Powerwalkade 6 km och körde 1 km på en annan maskin. Körde också en massa situps och övningar med hantlarna innan vi gick upp till mig och åt av min nyttiga lasagne!

Efteråt har jag bara tagit det lugnt och duschat, blåst håret och allt sånt där som tar sån tid. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra, funderar på att storstäda nu samtidigt som jag har tvättstugan och förbränna lite mer. 57 trappsteg är det upp till mig och denna vecka ska jag minst ha gått upp för 2000 trappsteg :)

Vi kör vidare... Mot beach 2011!!

Lasagne



Idag har jag gjort lasagne! En nyttig sådan. Hade i både morötter och spenat och körde med bara mjölk och minigrädde och jag är så jäkla nöjd med den för att den blev så god!!! MmMm...

Liten förändring


innan och efter


Igår hade linda och jag en liten färgahåret-dag. Hon fick blonda slingor i hela håret och jag la i lite bruna slingor i mitt ljusa hår med mörk utväxt. Nu är vi nöjda och glada.

På´t igen bara!

Var svintrött när klockan ringde för en timme sen, men nu har jag klunkat i mig lite kaffe och ska snart traska ner till gymmet. Har verkligen ont i hela kroppen och går som om jag fått stryk av ett gäng huliganer men det ska gå ändå, minst 5 km ska avklaras!


Aj aj!

Idag har jag varit nere i gymmet igen. Promenerade 6 km i rask takt och det tog emot i slutet kan jag säga, inte för att jag var trött utan för att jag har fått en massa blåsor på hälarna. Mina fötter är inte vana vid träningsskor numera, så nu ska jag spräcka hål på hinnorna och gå utan strumpor så att det läker så fort som möjligt.
Ikväll kommer Maria och då ska jag köra styrka en timme.



Kolla in det här då. Hon har gått från att vara lite halvfet till att bli en fitnesstjej på 1,5 år. Imponerande!!!

500 Kronor rikare

Har precis sålt min huvudgavel till sängen. La upp den på Blocket idag och ett par timmar senare är det två st som har ringt på den, den första ville komma och titta på den och ville inte hon ha den så var andra stensäker på att hon skulle ha den så det är ju kanon! Den har stått på vinden i över ett år nu för att den inte får plats i lägenheten och då e det ju bättre att sälja den.

Nu blir jag sugen på att lägga ut en massa fler annonser på Blocket!


Jag har gjort det!


Nu har jag äntligen kommit igång med träningen igen, och det känns i hela kroppen! Har ju inte tränat sen i oktober och det kändes verkligen. Nu jäklar ska det bli ordentligt!! 1 mil var målsättningen idag, och ser man på, jag klarade det :)

Bye Bye Josefine!

 

Nu har Josefine lämnat oss! Vi kom hem till Sverige samma dag efter att ha varit iväg i tre månader och nu är jag kvar hemma och hon åkte tillbaka, vad tomt det kommer bli. Varje dag mellan 12-14 pratade vi i telefon och skype för att uppdatera varandra om dagen och prata ut! haha. Men än har jag inget jobb så då kommer jag ändå kunna skypa varje dag. Snart e hon hemma igen och då är det sommar!



ON MY SHOULDERS FROM H&M


LOVE





 

På ett sätt saknar jag London helgerna och storstadslivet, på ett sätt inte. Jag kommer definitivt att åka tillbaka dit någon gång i år, helst i maj/juni när det är sommarshopping som gäller. Wonderful!




Madame Tussauds!

 

 

 

 

 

 



 


GOTT NYTT ÅR!!!

Nu är det ett nytt år. 2011. Vad kommer hända detta år, vad kommer inte att hända detta år, det ska bli spännande att se. Nu ska jag börja uppdatera den här bloggen på riktigt igen och nu kommer det ju inte att handla om London längre eftersom jag flyttat hem. Vad den kommer handla om, ja det får vi väl se. :)

Min stora idol och jag.


RSS 2.0